søndag den 1. april 2012

Coq au vin - En mislykket madbloggers lidelser

Madblogger? Hvem? Mig? Nej, det tror jeg ikke! 

Lidelserne i denne sammenhæng går på, at jeg, hver evig eneste gang jeg vil tage billeder af mad, ender op med brunlige ikke særlige appetitelige snapshot, som ikke egner sig til at blive publiceret her og overhovedet heller ikke tjener som inspiration. Foodstyling er vist ikke min stærke side :)

Men her får I altså alligevel et af de brune billeder, for igår lavede jeg Coq au vin. For nogen en klassisker, for mig første gang, men ikke sidste!


Jeg er stærkt inspireret af en opskrift fra hende her, men har lavet retten med et par justeringer og kommet den i stegesoen, og det gjorde den ikke dårligere, så her kommer min version sådan lidt på slump.

Coq au vin

6 stk. kyllingebryst
1 bk. champignon
5 store skalotteløg
4 fed hvidløg       
1 pk. bacon tern
Et ordentlig skvæt rødvin - nok til at dække kyllingen
Frisk hakket timian

Sæt stegesoen i blød i koldt vand 10 minutter. Steg baconen indtil det har taget farve. Læg det til side. Rens champignonerne og steg dem ganske kort i baconfedtet og læg også dem til side. Halvér skalotteløgene og hak hvidløget fint. Svits de to slags løg til de er klare. Krydr kyllingen med salt og peber og læg dem i bunden af stegesoen. Kom løg, hvidløg, bacon og champignoner over. Drys med frisk hakket timian, som man lyster. Dæk det hele med rødvin og ind i en kold ovn ved 200 grader i ca. 1 time. Servér med ris og evt. en salat til.

Hvor hurtigt mon man kan få sig til at servere det igen ;)
9 kommentarer:

 1. Jubii, blogtørken skulle selvfølgelig have en omgang au vin! Smart :-)

  Vegetaren her klugger af grin - for ja, madstyling er en kunst for sig, men hey, stegesoen er jo i sig selv brun. Så det er jo dens skyld ;-)

  KH
  tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, ja selvfølgelig er det stegesoens skyld :))

   Slet
 2. Kjære Mette!
  Selv er keg en dårlig kok og spiser bare vegetarisk. Men det ser godt ut hva du viser på bildet.
  Flotte bilder i innlegg under også! Godt å ha yndlingsplasser, bøker og sånne ting, ikke sant? Snart skal jeg reise til MIN yndlingsplass, en plass nordover, nord fra polarsirkelen. Verdens fineste plass! Der skal jeg sitte, se på havet, lese og drømme meg borte. Bare jeg. Kan egentlig ikke vente :)
  Ha en fin søndag videre.
  Knus, PiPa

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som et smukt sted du har Pipa. Det er godt for sjælen med sådan nogle steder. Jeg håber du får en dejlig tur og måske beriger os med billeder, når du er hjemme igen?

   Slet
 3. Mums - har også fornylig lavet den samme ret, og tog også billeder - men må sige det smagte væsentligt bedre end det så ud på mine billeder :) God ide at lave det i stegesoen.

  SvarSlet
 4. Det har du ret i Mette, altså at det smagte bedre end det så ud -i hvert fald herhjemme :)

  SvarSlet
 5. Hehe jeg tænkte også at det brune måtte være stegesoens skyld :)) Mmm, det er altså en lækker ret, som man godt kan tåle at spise et par gange i træk!
  God uge til jer, søde Mette! Sikken dejlig yndlingsplet du har dig ved vandet, håber vejret bliver godt i ugens løb så du får flere timer med bogen og udsigten!
  Knus!

  SvarSlet
 6. Tak Bodil og i lige måde :)

  SvarSlet
 7. Det ser altså lækkert ud! Opskriften er gemt!

  SvarSlet