fredag den 12. oktober 2012

Blog versus Instagram

Jeg læste et indlæg hos Puk, som tænkte nogle af de samme tanker som jeg selv omkring Instagram Vs. blog. Det er så nemt med Insta, knips og vupti.. billedet er postet, men rigtig ærgerligt, hvis dette betyder blogdøden ;-).. Jeg elsker Insta, men jeg tager ikke supermange billeder i løbet af en uge og det gør så, at jeg ikke blogger, da billederne (mange af dem i hvert fald) allerede er vist på Insta.

Men hvad tænker I, er det lige meget at en del af billederne er "set før" og hvad gør I jer af tanker omkring blogging overfor Instagram?

Nå men anyways.. her kommer et par billeder fra en af de dejlige solrige efterårsdage vi har haft heroppe mod nord i den sidste uge (Og nej, de har ikke været en tur på Insta først :-))13 kommentarer:

 1. Jeg følger ikke selv instagram (endnu?) - og syntes derfor det er ærgeligt når en blogger skriver "Jeg får ikke blogget så meget for tiden - men følg mig på instagram". Så for min skylde må alle de billeder der vises på instagram også gerne vises på bloggen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar Tina, jeg håber altså heller ikke, at blogs bliver afløst af instagram.
   Men synes da at I skal skynde jer at oprette en instaprofil og smide alle jeres skønne smykker derpå!

   Slet
 2. Jeg synes det er fint - man kan formidle til forskellige publikum. Jeg har mange flere ord på bloggen om vores liv og om min datters autisme (og ja billeder af børnene) - insta er jo offentlig og på en mere anonymt, men også mere simpelt og detaljeorienteret - og det synes jeg har sin charme og så er det ligeså meget nogle andre jeg følger i hele verden. Af blogs er jeg mest til danske - med få undtagelser. Du er velkommen på min blog. ibenoglillebror.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du tog dig tid til at kommentere! Du rammer jo lige ned i forskellen på de to; at man på bloggen kan vælge at skrive dybere indlæg, mens instagram er fed, når man vil give et øjebliksbillede :-)

   Slet
 3. Jeg har også tænkt en del over det. Jeg har ikke de gadgets der skal til for at være på instagram (tror man skal have en iphone eller ipad??). Men egentlig synes jeg jo, at alt med blog/billeder osv skal være sjovt. Og hvis instagram både er nemt og sjovt....

  I starten var der i øvrigt ikke rigtig fotos på blogs. Det er vist lidt noget der er kommet med krea-blog-bølgen. Men mange (især holdningsblogs) blogger stadig uden, og flere af dem følger jeg faktisk med glæde.

  Så grundlæggende synes jeg, at du skal gøre lige præcis hvad du har lyst til og føler dig motiveret til. Når det er sagt, så vil jeg virkelig savne din blog, hvis den langsomt forsvandt. Ord kan nu også noget...

  KH
  tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine ord Tina, de gav mig lige et boost til at fortsætte både her og der! -og så dejligt at høre fra dig. Har tænkt meget på om du er ok?


   Slet
 4. Jeg elsker begge medier, men instagram bliver bestemt ikke døden for min blog. Instagram er godt til små øjebliksbilleder, men for mig er der intet som kan erstatte et velskrevet blog indlæg med flotte billeder (og her står instagram app'en altså ikke distancen holdt op imod dem som er rigtig dygtige med et kamera). Mine blogindlæg kan ikke erstattes af små billeder på instagram, dertil har jeg for meget, jeg har lyst til at formidle ;)

  SvarSlet
 5. Jeg fik slet ikke svaret på, om det var lige meget at billederne var vist før. Hmm... Som Camille (clamour4glamour) sagde til hendes foredrag, så skal der gerne være en grund til at klikke ind på bloggen, det hele skal ikke foræres væk andre steder. Tror det stemmer ret godt overens med min filosofi. Men enkelte gengangere skader altså ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit input Ida, det gav stof til eftertanke!!

   Slet
 6. Interessant spørgsmål søde Mette. De to medier tilbyder jo noget forskelligt. Jeg følger ikke mange på instagram og vise versa. Synes det er sjovt at der kan leges med de små fotos og Ja, jeg lægger jo af og til nogle derfra på bloggen.
  Tror ikke instagram kan erstatte blogs. Der er meget mere dybde i en blog.
  God søndag i det nordjydske ; )

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Sine, og du har jo helt ret mht. dybden i et blogindlæg, jeg må jo bare til at tage flere billeder ;-) Rigtig god ferie til jer (hvis I holder såddan noget.. resten af min familie er taget til Svendborg, mens jeg arbejder..suk :-/ )

   Slet
 7. Men du kan jo bruge billeder fra Insta på Bloggen - der er jo ikke ret mange der følger insta (endnu) end de gør her i blogland.. så vi kan godt tåle at se dem igen.. :-)
  Knus C

  SvarSlet