fredag den 1. oktober 2010

Pakkekalenderinspiration - hjælp søges

Jeg har i flere uger spekuleret på pakkekalender (er det for tidligt, siger I?? nej nej da)
Og jeg mangler i den grad inspiration. Her hos os plejer pakkekalenderen at være ret så uorganiseret og sådan lidt fra dag til dag (og nogle dage slet ikke ... rødme rødme) men i år har jeg tænkte jeg ville lave den på forhånd og tingene var på plads fra første dag. Den manglende inspiration går på selve "formen" og altså ikke så meget på indholdet. Vi plejer nemlig at få små sedler med ting vi skal lave, bage etc den pågældende dag (altså når mor  nissen husker det!) og ikke så mange ting. Dette både af økonomiske hensyn for 3*24 gaver = småbitte ting ingen gider alligevel, og for at huske at hygge os i december.
Nå men det var inspirationen vi kom fra. Jeg vil blive utrolig glad for at høre om jeres pakkekalenderes udforming og meget gerne med link så man kan se :-)
Indtil videre har jeg fundet  denne fra et gammelt Boligliv:

16 kommentarer:

 1. Hejsa :)
  Vældig hyggelig blog, du har her :o)
  Jeg er præcis i samme dilemma som dig i år - jeg skal for første gang lave pakkekalender til mine børn og vil for en gangs skyld også prøve at være i lidt god tid, men er også fuldstændig blank for ideer, som ikke kræver alt for mange evner (og penge) at lave... Det er ellers et godt bud på billedet - ser vildt fint og hyggeligt ud...
  Håber du får nogle gode bud herinde - jeg vil følge med på sidelinien ;)
  Kh Stine

  SvarSlet
 2. fantastisk fin ide, jag har dog ikke rigtig nogen ide´r med hensyn til pakke kalender, er ikke rigtig selv vokset op med det, men tænker selv over det hver jul, og i år kunne jeg godt tænke mig at lave en til manden tænkte jeg.

  glæder mig til at se hvad du kommer frem til.

  KH Sara

  SvarSlet
 3. Tak Stine :-) Jeg har de samme kriterier som dig (evner og penge :-)) og synes faktisk også bedre og bedre om Boligliv-modellen. Den er tilpas skør og fyldt med farver til at passe ind her.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 4. Hej

  Tak for din søde kommentar til mit maleri:))
  Julekalender, hmmm... den er ellers ret flot den på billedet.
  Sidste år strikkede jeg en for Hendes Verden. Et langt stribet stykke i retriller og af alle mulige forskellige farver og garner.
  Hele molevitten blev syet på et laaaangt stykke stof og der blev syet stikninger ned igennem strik og stof som dannede 24 lommer.
  Hmmm... lidt svært at forklare, tror jeg viser den på min blog i løbet af næste uge.
  så kan du kigge ind, hvis du har lyst:))
  Forresten havde Karen Marie Dehn lavet en skøn en af runde spånæsker limet op på en plade. Alt var dekoreret med skønt papir. Den kan du måske finde på hendes blog.
  Stine:)

  SvarSlet
 5. Sara: Ja pakkekalender til manden - det var en superidé synes jeg, så faktisk en idé i samme blad, hvor man klistrede 24 stykker papir (med bagsiden ud) op på væggen. og bapå var forskellige "gavekort" og søde ord. Måske en idé?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 6. Stine: Uh, den vil jeg glæde mig til at se! Og tak fordi du mindede mig om Karen Maries kalender, kan godt huske den nu, men må lige tjekke den ud igen!

  SvarSlet
 7. Tja her i huset er vi så gammeldags at vi har sokker,som hænger på deres faste plads ude i køkkenet. OG kan gaverne(pga størrelse eller udformning) ikke være i sokkerne, så bliver de placeres på skamlerne lige nedenunder(AF NISSEN ;)).
  Her får man ikke hver dag og man kan ikke altid regne med at nissen har tid til at komme hver dag. Den er de helt med på her i huset.
  Jeg synes det er bedre med en gavekalender til os piger fra manden :D

  SvarSlet
 8. Jeg laver 3-4 pakkekalendre hvert år, så jeg har efterhånden en del erfaring ;-) Klassikeren er at komme pakkerne i en kurv. Jeg havde på et tidspunkt en spånkurv som jeg det ene går havde malet i mange forskellige farver. Året efter var den guldfarvet.
  Du får lige et par links :-)
  http://strikogstorm.blogspot.com/2008/11/pakkekalender-og-juletrstppe.html
  http://www.flickr.com/groups/561389@N24/

  Og så blev jeg da lige inspireret af det billed fra Boligliv...

  SvarSlet
 9. Lise: Jep, jeg er med på gaver til Os :-))

  Britta: Tak for links, jeg vil med det samme kigge nærmere på dem!

  SvarSlet
 10. Hej :)

  Jeg går selv meget op i pakkekalender-traditionen - endda så meget, at da min mor ikke gad mere (da mig og min søster var blevet teenagere), så lavede jeg selv en pakkekalender til min lillesøster :) Nogle år fik hun opgaver, som hun skulle løse, inden hun fik lov til at åbne pakkerne, og andre gange var der spørgsmål, som hun skulle besvare. Selv om der ofte kun var tyggegummi og karameller i pakkerne, så syntes hun, at det var rigtig sjovt. Jeg tror, at jeg hængte en snor op, og så hang gaverne på snore med numre på. Nu er vi begge voksne, så nu giver vi kun adventsgaver :)
  For noget tid siden fandt jeg denne side http://madebysus.com/, hvor der er en nem og sjov idé til pakkekalendernes udseende. De har bare malet et kosteskaft og siden sat 24 øskner i! :)

  SvarSlet
 11. Tusind tak for link, Rannvá :-) Det lyder hyggeligt at du videreførte pakkekalenderen, det var en rigtig god idé med opgaver/spørgsmål, tror jeg vil adoptere den idé!

  Kh. Mette

  SvarSlet
 12. Kjære Mette! Denne kalenderen er superflott! For en morsom idé. HEr var det bakedag i dag. Er ikke helt frisk, men jeg ville bake for yngstemann og fotballklubben sin. Jeg har prøvet meg med Kardemommes vaniljeboller. Men synes, jeg må fortsatt øve litt ;-)
  Ha en fin søndag! Klem fra PiPa

  SvarSlet
 13. Jeg lider av samme idétørke, så det er kult å se hva dere kommer fram med her.
  Et av mine kalenderprosjekter som er veldig lite og enkelt men som man kan gjøre mye utav om man vil er fystikkeskekalenderen. Den har sikkert mange sett før. Men den er fin å fylle med lapper (24 grunner til at jeg elsker deg...til mannen) hårstrikk, viskelær, klistremerker, kinobiletter ol til barna. bare en idé! :o)

  http://tessasdesign.blogspot.com/2009/11/fjorarets-julekalender.html

  SvarSlet
 14. Halløjsa Mette - vil bare lige fortælle, at du har vundet min groovy giveaway :-)

  kh
  Trine

  SvarSlet
 15. Jeg har bare en broderet kalender til min datter på 4, og der kommer kun noget op hvis mormor nissen har været sød og har købt gaver...mor nissen er nemlig ikke altid så tjekket.

  Men jeg synes det lyder til at være en rigtig god ide det med sedlerne og hvad man så skal lave den dag....den vil jeg skrive bag øret, det er jo sådan en ting man kan tage de dage nissen ikke har været forbi *rødme*

  Hilsen Rikke

  SvarSlet
 16. Kjære Mette! Ta det med ro og ta deg tid! Håper du har det bedre.
  Klem fra PillePalle

  SvarSlet