fredag den 28. oktober 2011

På den grønne gren

I den gamle brugs i Bregninge på Ærø ligger Den grønne gren, pensionat, cafe og butik under ét tag. Her er økologi, hjemmelavet mad og lokale produkter i højsædet. Derudover er caféen også ramme for udstillinger, musik og andre kulturelle ting.

For mange år siden, da Ærø endnu kun var en fjern ø i vores bevidsthed .-), så vi et program på Tv2, hvor man blandt andre fulgte Janni Bidstrup, der satte alt på spil og rejste fra København til Ærø, for at forfølge sin drøm om et sted som Den grønne gren.

Vi kom til at snakke om programmet og stedet en dag, og besluttede os for at besøge Den grønne gren i efterårsferien. Det var en stor succes hos såvel store som små. Vi kom forbi en regnvåd og blæsende dag og da vi trådte ind i varmen, duftede der så dejligt af simremad, at vores tænder løb i vand inden vi havde fået bænket os.

Vi har nogle børn der ELSKER god mad og her på stedet bliver børn ikke spist af med den sædvanlige omgang pommes frites i kombi med en selvdød fisk eller en rød pølse (som de altså også rigtig godt kan li'). Ældsten fik en gedigen omgang minestrone og savler endnu ved tanken om den. De to andre fik en børneplatte fyldt med lækkerier. Mums.
Jeg fik noget nær den bedste lasagne jeg nogensinde har smagt (og jeg er ellers selv ukronet lasagnemester :-)
Caféen osede af hygge, med umage møbler, stearinlys og farvestrålende malerier. Det var alt i alt en skøn oplevelse, som vi snart under os selv igen. Og som jeg også synes I skal unde jer selv, hvis I en dag sætter fod på Ærø.

Og nej, jeg er ikke sponseret af hverken Den grønne gren eller Ærø kommune (selvom jeg godt snart synes de kunne give mig en gratis overfart for min reklame for den skønne Ø :-)) Ærø er simpelthen bare gået mig i blodet og har stjålet mit hjerte, og der er flere indlæg på vej, så stay tuned.


8 kommentarer:

 1. Alene dét, at der ligger Marimekko på bordene, så er jeg solgt ;) Det ligner en perle, der bestemt skal besøges, hvis jeg nogensinde kommer til Ærø.

  SvarSlet
 2. Mon ikke man kunne få lidt god iværksætter inspiration fra hende Janni : ) Fine billeder. Skal vi snart kaffe den?

  SvarSlet
 3. Der ser saftsuseme hyggeligt ud! Og så er jeg vild med navnet :o)

  SvarSlet
 4. Malene: Du vil ikke fortryde :-)

  Sine: Jo, det tror jeg. Det var noget af et sats dengang tænker jeg og nu er hun her 11 år efter med en driftig forretning. Hvordan ser din næste uge ud. Satser på du læser her igen, for har fået telefonlisten væk :-)

  Heidi: Ja, fedt navn og det var bare så hyggeligt et sted.

  SvarSlet
 5. Den grønne gren(ha ha ha ha) ser ud som et rigtig fedt sted!!

  SvarSlet
 6. Den grønne gren ER et fedt sted, mon ikke det er derfor du ikke kommer ned, hæhæ ;-))

  SvarSlet
 7. Herlig! Der kunne jeg også gjerne sitte og spise :)
  Knus, PiPa

  SvarSlet
 8. Hej Mette. Jeg kan godt kaffe torsdag omkring elleve. Mit nr er 60 86 76 12. Kan kun se Jespers nr på listen.

  SvarSlet