lørdag den 5. november 2011

Voderup klint

Så skal I lige endnu en tur "hjem" til Ærø.

Vi har besøgt et af de mest storslåede steder jeg nogensinde har været (og det er faktisk sagt helt uden  overdrivelse, og næsten helt objektivt :-))

Midt på Ærø, med en blændende udsigt over Østersøen, ligger Voderup Klint. Klinten er formet som 3 enorme trappetrin ned mod havet, og er op til 30 meter i højden og 3 kilometer lang. Nogle i familien gik meget op i geologien, som er speciel her og blandt andet viser, at Ærø var dækket af talrige gletsjere. Nogle i familien gik også meget op i det enestående, at der her på grund af klintens sydvendte placering, findes insektarter, som ikke findes andre steder i Danmark. Ja, noget for enhver smag ikke sandt :-)

Andre syntes, at de grønne marker med græssende kreaturer op mod det grå oprørte hav, og i kombination med blæstens riv og rusk, gjorde opholdet magisk lige netop på den her dag, på det her sted.

3 kommentarer:

 1. Hold da op, det ser også meget eksotisk og fremmedartet ud!

  SvarSlet
 2. Hej Mette!
  Utrolig fint og spennende landskap! Dette var sikkert en veldig koselig tur.
  Gjærbaksten med pipene kan kjøpes her rundt Martinsdagen. Denne baksten er helt vanlig hos oss i Rhinland, ikke bare hjemme i hos familien vår. Ha en fin søndag.
  Hilsen fra PillePalle

  SvarSlet